دبستان شهید فهمیده قطر
آموزشی فرهنگی 

چند نكته ، چند سؤال

1- استفاده از سوسيس مربوط به چه زماني مي باشد؟

1) حدود سه هزار سال قبل از ميلاد مسيح و چيني ها 589 سال قبل از ميلاد

2) درزمان جنگ هاي صليبي

3) از زمان كشف آمريكا

4) زمان حكومت قاجار

2- به گواه تاريخ گوشت استفاده شده در صنعت سوسيس و كالباس از

1) گوسفند و بز و گاو مريض

2) قرقاول و شترمرغ و مرغ

3) گوسفند و بز و گاو ، مرغ و شتر مرغ و قرقاول

4) كله ي گاو و كبد و شش حيوانات ضعيف و مريض

3- مهمترين بخش تشكيل دهنده ي غذاهايي چون همبرگر و مرغ سوخاري و سوسيس و انواع ساندويچ ها

1) پروتئين و مواد افزودني

2) كربوهيدرات ها و مواد افزودني

3) چربي ها و مواد افزودني

4) پروتئين و كربوهيدرات و مواد افزودني

4- طبق آخرين گزارش بيماري ناشي از استفاده ي فست فودها

1) چاقي

2) سرطان

3) سوء تغذيه

4) كم خوني ، كوتاه قدي ، چاقي و زمينه هاي بيماري قلبي و سرطاني و آلرژي

پاسخ

پاسخ سؤال 1 : گزينه ي 1 صحيح است.

درباره ي تاريخچه ي توليد سوسيس اختلاف نظرهاي زيادي وجود دارد. عده اي معتقدند سومري ها حدود 3 هزار سال قبل از ميلاد مسيح (ع) و چيني ها 589 سال قبل از ميلاد سوسيس را از گوشت بز و بره درست مي كردند.

پاسخ سؤال 2 : گزينه ي 4 صحيح است.

تاريخ نشان داده است حيواناتي كه گوشت آن ها براي ساخت سوسيس و كالباس مورد استفاده قرار مي گيرند، در اكثر موارد حيواناتي ضعيف و يا مريض و حتي داراي تب مالت و بسيار لاغر بوده اند. در كنار اين واقعيت استفاده از سر گاوها، احشاء مانند كبد، شش، گوشتهاي خرد و گاه ريز استخوان هاي همراه با برخي از اين گوشت ها به اضافه ي مواد نگهدارنده بخش عمده ي بسياري از سوسيس – كالباس ها را تشكيل مي دهد.

پاسخ سؤال 3 : گزينه ي 3 صحيح است.

چربي مهم ترين بخش تشكيل دهنده ي غذاهايي مانند همبرگر، مرغ سوخاري، سوسيس و انواع ساندويچ ها است و معمولاً هم با روغن هاي نا سالم تهيه مي شوند. از سوي ديگر مواد افزودني بزرگترين دليل باقي ماندن اين نوع غذاها كه اصطلاحاً غذاهاي آسان پز نام دارند در يخچال مي باشند كه اين نوع مواد افزودني از يك سو بيشترين ضرر را به معده و اندام گوارشي وارد مي سازند و از سوي ديگر باعث تغيير ذائقه ي جوانان از غذاهاي سنتي به غذاهاي ساندويچي و يا آسان پز مي گردد.

پاسخ سؤال 4 : گزينه ي 4 صحيح است.

به گفته ي دانشيار دانشكده ي شهيد بهشتي : كم خوني ، كوتاه قدي ، چاقي ، زمينه هاي بيماري قلبي و سرطاني به اضافه ي آلرژي شديد از جمله عوارض مصرف اين نوع غذاها مي باشد.

به گفته ي متخصصان : مواد افزودني به اين نوع غذاها منجر به ايجاد كم خوني و بيماري هاي گوارشي مي شوند و عارضه ي دور ماندن اهل خانه از سفره هاي سالم خطر بزرگتري به نام سرطان روده را هم به دنبال دارند.

نتيجه گيري

دكتر غلامرضا عليزاده ، جامعه شناس ، مدرس و محقق دانشگاه ، جمع شدن سفره هاي سنتي را خطري بزرگ براي نسل جوان و پير كشور عنوان كرد. وي افزود : غذا خوردن امروز به معني سير كردن شكم است. اما در گذشته پختن غذاهاي سنتي اعضاي خانواده را دور هم مي نشاند و قهرها را به آشتي تبديل مي كرد. در حقيقت، هم كاسه بودن تمريني براي داشتن ارتباطات اجتماعي مؤثر و درست به شمار مي رفت. اما با برچيده شدن سفره ها و غذاهاي خانگي پيوند اعضاي خانواده ها هم سست شده است. هم زباني ، هم دلي و رعايت حقوق همديگر هر روز كم رنگ تر از ديروز مي شود.

حالا ديگر والدين و فرزندان به طور مستقل ساندويچ و نوشابه هايشان را در دست مي گيرند و در گوشه اي خلوت مي كنند. بنابراين براي مبارزه با زندگي ساندويچي و جلوگيري از عواقب دروني و بيروني آن نيازمند احياي بسياري از ارزش هاي گذشته هستيم.

[ شنبه هجدهم آذر 1391 ] [ 8:2 ] [ مدیر ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

  • دانلود فیلم
  • قالب وبلاگ